Meubelreparatie: Oud wordt nieuw

Vraag geheel gratis en vrijblijvend offertes aan:

Schade aan een bank, stoel of fauteuil? Kies voor meubel reparatie / restauratie en beleef er nog jaren plezier aan.

Vraag via Offerteplek eenvoudig meerdere offertes op bij gespecialiseerde bedrijven.

Meubelreparatie laten uitvoeren

Meubelreparatie professional nodig? Dan bent u bij Offerteplek aan het juiste adres aanbeland. In totaal zijn er meer dan 30 professionele en ervaren bedrijven aangesloten. Allen kunnen zij uw meubel vakkundig en netjes repareren. De vakmannen die meubels repareren – ook wel stoffeerders genoemd – voeren monnikenwerk uit. Het is een specialistisch vak dat volledig met de hand wordt uitgevoerd. Een echt ambacht dus. Hierdoor is er veel oog voor kwaliteit wat u als consument ten goede komt.

Er zijn velen soorten meubelreparaties te benoemen, maar het einddoel is altijd hetzelfde: een meubelstuk tot in perfecte staat terugbrengen. U zult nog jaren plezier beleven aan uw gerepareerde stoel, bank of fauteuil.

Is de bank doorgezakt, het leer gescheurd of is de stof beschadigd? In de meeste gevallen kan dit worden hersteld of gerepareerd.

Welke soorten meubelreparaties zijn er?

De toepassing van meubelreparatie is heel erg breed. Meubelreparatie komt in allerlei vormen en maten. Dit kan uiteenlopen van een gesprongen stiknaad tot het doorzakken van een bank.
Bijna iedereen denkt ook voornamelijk aan beschadigde stof op een bank of een versleten zitting. Waar vaak niet aan gedacht wordt is bijvoorbeeld de reparatie en/of vervanging van elektronica in een sta-op stoel. Alleen al voor dit type werk kunnen o.a. elektromotoren of massagesystemen worden vervangen. En dan hebben we het nog niet over het te vervangen materiaal gehad.
Kortom: wat is er eigenlijk allemaal mogelijk? Wij zullen enkele voorbeelden  geven van meubelreparaties die het meest voorkomend zijn in de werkplaats.

Bank stofferen

Laten we beginnen met het meest gebruikte meubelstuk in de woonkamer: de bank. Op de bank wordt “geleefd”. Het is dus niet verrassend dat hier de meeste aanvragen voor zijn. Huisdieren, feestjes, onhandigheid en slijtage. Een vlek is al snel gemaakt en met huisdieren is de kans op een beschadiging erg groot. Een bank stofferen is dan dé oplossing.

Stoel bekleden

Logischerwijs is de stoel nummer 2 in de lijst. Wat voor een bank geldt, geldt eigenlijk ook voor een stoel. Een stoel opnieuw bekleden wordt overigens ook vaak toegepast om de stoel een nieuwe look te geven.

Meubelrestauratie

Antieke meubels zijn onderdeel van uw huis of hebben een emotionele waarde. Vanzelfsprekend gooit u antieke meubels niet weg. U kijkt altijd naar mogelijkheden om deze in oude glorie te herstellen. In zulke gevallen komt meubelrestauratie om de hoek kijken.

Autobekleding reparatie

Nog een mooi voorbeeld van meubelreparatie. Uw auto glimt nog alsof hij net de fabriek uit is komen rijden, maar de bestuurdersstoel verhult de leeftijd niet. Er zit een scheur in de bekleding of hij zit gewoon niet lekker meer. Je koopt dan geen nieuwe auto. Die investering is in vergelijking tot de reparatie ongelofelijk hoog. U kiest dan voor autobekleding reparatie zodat u weer met plezier in uw auto kunt rijden.

Wat kost meubelreparatie?

Op voorhand is het moeilijk te bepalen wat de kosten zijn voor het repareren van meubels. Zoals u heeft kunnen lezen zijn er veel verschillende soorten reparaties voor verschillende soorten meubels. Als we dan ook nog eens de ontelbaar aantal variaties in stoffen en materialen in de rekensom opnemen is het geven van een exact kostenplaatje heel moeilijk. In 8 van de 10 gevallen loont het om meubelreparatie uit te laten voeren.

Meubelreparatie is goedkoper dan u denkt

Heeft u een beschadigde leren stoel, een doorgezakte bank of een versleten fauteuil? Kijkt u eerst verder naar de mogelijkheden van reparatie voordat u overgaat tot het verplaatsen van het meubelstuk van de woonkamer naar het oud vuil. Zeker bij een erfstuk zou dit anders ontzettend zonde zijn.
Er zijn meerdere mogelijkheden om meubels te repareren / restaureren en weer als nieuw te maken. Veelal is dit ook goedkoper dan het overgaan tot de aankoop van een nieuw meubel.
Neem als voorbeeld een stoel (laten) bekleden. Naast de bank is een eetkamerstoel een van de meest gebruikte meubels in huis. Door het vele gebruik is de zitting vaak na enkele jaren versleten. Een probleem dat eenvoudig en kostenefficiënt kan worden opgelost. Dit kan al vanaf €70,-. Daar koop je geen nieuwe eetkamerstoel voor.

Hoge kwaliteit meubelreparatie tegen een scherpe prijs

Alle bij Offerteplek aangesloten stoffeerders worden gecontroleerd op kwaliteit en betrouwbaarheid. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat u te maken heeft met een echte professional. Meubelreparatie kan echt monnikenwerk zijn en juist dan wilt u iemand die met zorg en aandacht een prachtig resultaat kan leveren.
Doorloop ons eenvoudige formulier en ontvang binnen no-time offertes van meerdere bedrijven die gekwalificeerd zijn om uw opdracht uit te voeren.

Vind de juiste professional nog beter met de volgende tips:

Bij meerdere foto's ontvangt u tot 70% meer offertes.

Bij omschrijvingen met meer dan 3 zinnen ontvangt u tot 120% meer reacties.

Geef in de omschrijving aan of u liever gebeld of gemaild wilt worden.

Maak uw beslissing binnen 5 dagen voor een spoedige afhandeling van uw opdracht.

In 3 stappen dichter bij de juiste professional

1
2
Vul je postcode in
Vul je huisnummer in
Vul je straatnaam in
Vul je plaatsnaam in
Selecteer een optie
Volgende stap
Selecteer een optie
Selecteer een optie
< Vorige stap
Volgende stap
Vul hier je voornaam in
Vul hier je achternaam in
Vul een geldig telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Accepteer de algemene voorwaarden
< Vorige stap
Offertes aanvragen
Bedankt voor de aanvraag!

Uw offerte aanvraag wordt door Offerteplek verwerkt. U ontvangt binnen 2 minuten een bevestiging per e-mail.

Onze voordelen

Direct in zicht bij meerdere aanbieders

Altijd de béste prijs

Gratis en vrijblijvend

Binnen 2 minuten geregeld!

Kies voor lokale bedrijven

Benieuwd hoe Offerteplek werkt? Bekijk onze korte introductie video

Laat Offerteplek het werk voor u doen

Bezoeker van Offerteplek?
Wacht niet langer en ga aan de slag met ons platform om de beste offerte in huis te halen voor uw project. Vraag vandaag nog een offerte aan.

Bedrijf op zoek naar meer opdrachten?
Meld u als bedrijf aan bij Offerteplek en ontvang nieuwe opdrachten. Wij werken hard voor u op een ouderwets persoonlijke manier. Ervaar het zelf en meld u aan als bedrijf.

foto roy-oud

Vragen? Laten we even bellen:
085 30 12 957