Laminaat

Wilt u een nieuwe vloer laten leggen in uw woning? Overweeg dan laminaat.

Vraag via Offerteplek eenvoudig meerdere offertes op bij gespecialiseerde bedrijven.

Laminaat

De vloer is een onderdeel van het huis dat veelvuldig wordt gebruikt. Elke dag lopen we er overheen en maken we er zo gebruik van. De vloer behoort dan ook tot het lijstje van dingen die we goed en degelijk willen hebben. Met al dat gebruik dat we ervan maken, is het dan ook niet gek dat een vloer na verloop van tijd versleten is en aan vervanging toe is. Of misschien gaat u verhuizen en moet er een nieuwe vloer in uw huis of appartement komen te liggen. Dat zijn goede redenen om ervoor te kiezen om een laminaatvloer te laten leggen in uw woning. Laminaat is door de jaren heen een van de meest gekozen vloersoorten geworden. Dat is ook niet raar als u bedenkt dat laminaat immers vele voordelen kent. Indien u op zoek bent naar een bekwame vakman die voor u de laminaatvloer kan leggen in uw huis of appartement, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Offerteplek brengt u graag in contact met goede professionals die u maar al te graag helpen bij het klaren van uw klus.

Wat is laminaat?


Een laminaatvloer bestaat uit vier lagen. Deze lagen bestaan uit een vochtbestendige onderlaag (tegenlaag), een watervast verlijmde kernplaat van HDF (een vezelplaat met hoge dichtheid), een decorlaag en een transparante, slijtvaste bovenlaag.

De voordelen van laminaat


Zoals we hierboven al hebben aangegeven, behoort laminaat tot de meest populaire vloersoorten tegenwoordig. Laminaatvloeren kennen dan ook heel wat voordelen. Wij zetten deze voordelen voor u op een rijtje.

  1. Laminaat is kleurvast. Waar echt hout met de tijd kan verkleuren door de blootstelling aan zonlicht, behoudt laminaat zijn oorspronkelijke kleur.
  2. Laminaat is vochtbestendig. Vloeren van echt hout zijn vatbaar voor schade door vocht. Dit is bij laminaat veel minder het geval, een laminaatvloer is veel vochtbestendiger dan een vloer van echt hout. Er zijn zelfs laminaatvloeren op de markt gebracht die speciaal zijn ontwikkeld voor gebruik in vochtige ruimtes. De naden tussen de planken kunnen worden verlijmd zodat vocht minder kans krijgt om het materiaal te beschadigen.
  3.  Er bestaat volop keus. Laminaat is verkrijgbaar in ontzettend veel soorten en stijlen. Voor ieder is er wat wils. Een wat meer natuurlijke kleur, een tintje lichter of donkerder. Alles is mogelijk. Verder bestaat er zelfs tegellaminaat.
  4. Een ander voordeel van laminaat is de eenvoudige plaatsing werking van het materiaal. De meeste laminaatvloeren beschikken over een simpel kliksysteem zodat er geen lijm nodig is voor de bevestiging, maar de planken gewoon in elkaar geklikt kunnen worden.
  5. Laminaatvloeren hebben een minimale werking. Laminaatvloeren kunnen alleen beïnvloed worden door een groot verschil in luchtvochtigheid of temperatuur.
  6. Een laminaatvloer is gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken. Het onderhoud van uw laminaat vergt niet veel van uw tijd. Daarnaast is het een zeer hygiënische keuze voor een vloer doordat er geen vuil in de vloer kan trekken. Het neemt ook geen stof en huisstofmijt op, dit in tegenstelling tot tapijt. Doordat laminaat gemakkelijk vrij te houden is van stof, is het ook een goede vloerkeuze voor mensen met een stofallergie.
  7. Op de lange termijn biedt een laminaatvloer een goede prijs-kwaliteitverhouding. Een vloer van laminaat gaat gemiddeld zo’n 25 jaar mee zonder in die tijd speciale onderhoudsbehandelingen nodig te hebben. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een vloer van echt hout.

Offerteplek

Wilt u een nieuwe laminaatvloer laten leggen in uw huis of appartement? Wacht dan niet langer en vul vandaag nog ons online aanvraagformulier in om offertes aan te vragen bij de bij ons aangesloten vakmensen. U ontvangt dan spoedig offertes per mail van professionals die u maar al te graag helpen bij het klaren van uw klus. Heel eenvoudig!

Vind de juiste professional nog beter met de volgende tips:

Bij meerdere foto's ontvangt u tot 70% meer offertes.

Bij omschrijvingen met meer dan 3 zinnen ontvangt u tot 120% meer reacties.

Geef in de omschrijving aan of u liever gebeld of gemaild wilt worden.

Maak uw beslissing binnen 5 dagen voor een spoedige afhandeling van uw opdracht.

In 3 stappen dichter bij de juiste professional

1
2
Vul je postcode in
Vul je huisnummer in
Vul je straatnaam in
Vul je plaatsnaam in
Selecteer een optie
Volgende stap
Selecteer een optie
Selecteer een optie
< Vorige stap
Volgende stap
Vul hier je voornaam in
Vul hier je achternaam in
Vul een geldig telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Accepteer de algemene voorwaarden
< Vorige stap
Offertes aanvragen
Bedankt voor de aanvraag!

Uw offerte aanvraag wordt door Offerteplek verwerkt. U ontvangt binnen 2 minuten een bevestiging per e-mail.

Onze voordelen

Direct in zicht bij meerdere aanbieders

Altijd de béste prijs

Gratis en vrijblijvend

Binnen 2 minuten geregeld!

Kies voor lokale bedrijven

Benieuwd hoe Offerteplek werkt? Bekijk onze korte introductie video

Laat Offerteplek het werk voor u doen

Bezoeker van Offerteplek?
Wacht niet langer en ga aan de slag met ons platform om de beste offerte in huis te halen voor uw project. Vraag vandaag nog een offerte aan.

Bedrijf op zoek naar meer opdrachten?
Meld u als bedrijf aan bij Offerteplek en ontvang nieuwe opdrachten. Wij werken hard voor u op een ouderwets persoonlijke manier. Ervaar het zelf en meld u aan als bedrijf.

foto roy-oud

Vragen? Laten we even bellen:
085 30 12 957