Begeleid transport

Vervoer uw waren met grote afmetingen of met een grote massa onder transportbegeleiding.

Vraag via Offerteplek eenvoudig meerdere offertes op bij gespecialiseerde bedrijven.

Begeleid transport

Onder begeleid transport verstaan we transport waarbij de goederen die worden vervoerd, worden afgeschermd door begeleiding van een erkende begeleider. Daarnaast is het de bedoeling dat begeleid transport ervoor zorgt dan de doorstroom van het verkeer soepel verloopt. Begeleid transport kan plaatsvinden binnen Nederland, maar ook begeleid transport naar het buitenland is mogelijk.  Als u goederen hebt die onder begeleiding moeten worden getransporteerd, wilt u natuurlijk dat dit goed en veilig gebeurt. Offerteplek helpt u daar graag mee. U hoeft enkel geheel vrijblijvend het online aanvraagformulier voor offertes in te vullen en wij zorgen ervoor dat u weldra offertes ontvangt van verschillende bedrijven die u maar al te graag willen en ook kunnen helpen bij het klaren van dergelijke klussen.

Wat is begeleid transport?

Begeleid transport vindt plaats wanneer u als bedrijf goederen wilt vervoeren door middel van exceptioneel transport, ook wel bekend onder de noemer uitzonderlijk transport. Dat is het transport van objecten die qua afmetingen of massa niet binnen de reglementen van Dienst Wegverkeer (RDW) vallen.
Het is in Nederland wettelijk vastgelegd wat de maximale massa en afmetingen mogen zijn van voertuigen die de weg op gaan. Er zijn artikelen die deze maten overschrijden. Dat is het geval bij groot materiaal, productiemiddelen of machines. Voorbeelden hiervan zijn windturbines, kranen en landbouwwerktuigen. Indien deze waren worden vervoerd, vallen zij vanwege hun afmetingen en massa onder exceptioneel transport. Dat houdt in dat zij uitsluitend de weg op mogen als transportbegeleiding hiervoor is ingeschakeld. De transportbegeleiding is nodig om het exceptioneel transport in goede banen te leiden. Zij staat garant voor een goede doorstroom van het verkeer en houdt de veiligheid van de andere weggebruikers in het oog. Vandaar dat het in Nederland verplicht is voor een transportbegeleider om een speciaal examen hiervoor af te leggen om dit werk goed aan te kunnen. Ook moet de transportbegeleiding voldoen aan bepaalde voorwaarden voor begeleid transport. Bijvoorbeeld het gebruik van voertuigen die goed zichtbaar zijn en felle kleuren dragen of het gebruik van borden met daarop informatie voor overige weggebruikers. Transportbegeleiders zijn bevoegd om verkeer stil te leggen en te blokkeren om de veiligheid van alle betrokkenen te garanderen. In het geval van begeleid transport wordt er gebruik gemaakt van voertuigen die hier speciaal voor zijn ingericht. Denk hierbij aan wagens die extra opvallen door het gebruik van in het oog springende lichten. Verder zijn de vervoerder en de transportbegeleiding verplicht om samen af te stemmen hoe het laden, lossen en stuwen van de te vervoeren objecten plaats gaat vinden. Oftewel welke partij deze handelingen voor zijn rekening gaat nemen.

Begeleid transport naar het buitenland

Begeleid transport kan plaatsvinden binnen Nederland, maar u kunt ook waren hebben die u vervoerd wilt hebben naar een ander land. Dat is ook mogelijk. Andere landen houden er andere regels op na voor exceptioneel transport. De transportbegeleiders die uw transport begeleiden zijn op de hoogte van deze verschillende regels en zij weten precies wat er nodig is om het transport naar het gewenste land te regelen. In sommige gevallen dient er voor transport een routeonderzoek plaats te vinden.

Hoe Offerteplek u van dienst kan zijn

Heeft u goederen die vervoerd dienen te worden met begeleid transport? Dat is zeker mogelijk. Offerteplek helpt u graag bij uw zoektocht naar het juiste bedrijf voor uw transportvraag. U hoeft alleen maar ons online aanvraagformulier voor offertes in te vullen en u ontvangt spoedig offertes van verschillende bedrijven die u kunnen en willen bijstaan met uw transport. U bepaalt zelf met welk bedrijf u zaken wilt doen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor de goedkoopste aanbieder en zo geld besparen. Dat is wel zo prettig.

Vind de juiste professional nog beter met de volgende tips:

Bij meerdere foto's ontvangt u tot 70% meer offertes.

Bij omschrijvingen met meer dan 3 zinnen ontvangt u tot 120% meer reacties.

Geef in de omschrijving aan of u liever gebeld of gemaild wilt worden.

Maak uw beslissing binnen 5 dagen voor een spoedige afhandeling van uw opdracht.

In 3 stappen dichter bij de juiste professional

1
2
Vul je postcode in
Vul je huisnummer in
Vul je straatnaam in
Vul je plaatsnaam in
Selecteer een optie
Volgende stap
Selecteer een optie
Selecteer een optie
< Vorige stap
Volgende stap
Vul hier je voornaam in
Vul hier je achternaam in
Vul een geldig telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Accepteer de algemene voorwaarden
< Vorige stap
Offertes aanvragen
Bedankt voor de aanvraag!

Uw offerte aanvraag wordt door Offerteplek verwerkt. U ontvangt binnen 2 minuten een bevestiging per e-mail.

Onze voordelen

Direct in zicht bij meerdere aanbieders

Altijd de béste prijs

Gratis en vrijblijvend

Binnen 2 minuten geregeld!

Kies voor lokale bedrijven

Benieuwd hoe Offerteplek werkt? Bekijk onze korte introductie video

Laat Offerteplek het werk voor u doen

Bezoeker van Offerteplek?
Wacht niet langer en ga aan de slag met ons platform om de beste offerte in huis te halen voor uw project. Vraag vandaag nog een offerte aan.

Bedrijf op zoek naar meer opdrachten?
Meld u als bedrijf aan bij Offerteplek en ontvang nieuwe opdrachten. Wij werken hard voor u op een ouderwets persoonlijke manier. Ervaar het zelf en meld u aan als bedrijf.

foto roy-oud

Vragen? Laten we even bellen:
085 30 12 957