Schuren

Is uw houten vloer na jaren van trouwe dienst aan een beetje extra liefde en aandacht toe? Laat deze dan schuren.

Vraag via Offerteplek eenvoudig meerdere offertes op bij gespecialiseerde bedrijven.

Schuren

Een houten vloer kan prachtig staan in uw huis of appartement en een heerlijke en warme sfeer uitstralen. De parketvloer moet echter wel eens in de zoveel tijd een klein beetje extra aandacht krijgen, in de vorm van schuren. Door intensief gebruik van de vloer, namelijk het dagelijks overheen lopen, slijt de vloer. De vloer kan weer mooi opgeknapt worden door te worden geschuurd. Bij een schuurbeurt worden al het vuil op de vloer en de lakresten verwijderd. Als de vloer ook beschadigd en ingekrast is, wordt dit weer gaaf gemaakt. Er wordt dan meer van de toplaag weggeschuurd. De topbedrijven die bij ons zijn aangesloten, helpen u graag bij het klaren van deze klus, zodat u er geen omkijken meer naar heeft.

Stofvrij schuren


De bedrijven die bij ons zijn aangesloten schuren de vloer voor u zonder stof achter te laten. Dat is namelijk verplicht in Nederland. Dat is wel zo prettig, zo komen uw mooie spulletjes niet onder het stof te zitten waardoor u nog dagen na het schuren bezig bent met het schoonmaken hiervan en zo kunt u ook geen stof inademen wat tot gezondheidsproblemen kan leiden. Ook voor de professionals zelf is dat erg belangrijk, daar zij natuurlijk anders dag in, dag uit in een stoffige omgeving moeten werken en dan al dit stof ook inademen,, met gezondheidsproblemen als resultaat. Gelukkig dus maar dat er tegenwoordig goede apparatuur bestaat waarmee stofvrij kan worden gewerkt. De meeste mensen hebben deze apparatuur niet thuis liggen. Daarom is het wel zo handig als er iemand ingehuurd kan worden die deze apparatuur meeneemt naar uw woning en ook weet hoe hij met de apparatuur om moet gaan voor het beste resultaat. De professionals die bij ons zijn aangesloten kunnen dit en zij zijn hier zeer bekwaam in.

Verschillende soorten vloeren moeten op verschillende manieren behandeld worden


Er bestaan meerdere soorten houten vloeren die op verschillende manieren moeten worden behandeld bij het schuren. Zo bestaan er dichthouden vloeren van vurenhout of grenen. Dit zachtere hout is erg vatbaar voor krassen en andere beschadigingen aan het hout door bijvoorbeeld het schuiven van meubels. Het schuren van dit type vloeren gaat relatief snel. Een andere soort parketvloer die u op de vloer kunt hebben liggen is lamelparket. Deze soort vloer heeft een toplaag van 4 tot 6 millimeter dik. Deze vloer kan maximaal drie keer geschuurd worden voordat de ondergrond zichtbaar wordt. Wacht bij dit type vloer dus niet te lang met vloerrenovatie. Tot slot bestaat er de parketvloer van massief houten planken. Hierbij kunnen zelfs zware beschadigingen helemaal worden weggeschuurd. De juiste professional weet precies hoe uw vloer behandeld moet worden en welke soort schuurmachine daarbij gebruikt dient te worden.

De afwerking weer bijwerken


Nadat de vloer geschuurd is, moet deze opnieuw worden afgewerkt zodat uw vloer er weer mooi uitziet en weer een tijdje mee kan doordat deze weer opnieuw beschermd is. Uw vloer kan gelakt worden of opnieuw in de olie worden gezet. Acryllak geeft een zeer goede bescherming van uw houten vloer tegen slijtage. Bij het aanbrengen van de acryllak zal eerst een dunne laag dwars over de nerf gerold worden. Hierna, wanneer de eerste laag lak droog is, volgt een tweede laag lak. Deze laag is dikker dan de eerste laag en deze wordt met de nerf van het hout in de lengte aangebracht. Een andere optie is om ervoor te kiezen om de vloer weer in de olie te zetten. Dit is iets moeilijker dan de vloer in de lak zetten. Het is belangrijk dat de olie op een geheel droge vloer wordt aangebracht. De olie die zal worden gebruikt zal eerst goed geroerd worden om kleurverschil op de vloer te voorkomen.  De olie wordt aangebracht met een boenmachine.  De vloer wordt net zolang geboend totdat de vloer geheel verzadigd is en geen olie meer kan opnemen. Als de olie is ingetrokken, kan de vloer worden uitgepoetst. Voordat de vloer weer kan worden gebruikt, moet de olie eerst goed uitharden.

Hoe Offerteplek u kan helpen


Wilt u uw houten vloer geschuurd hebben en ziet u het niet zitten om dit zelf te doen? Wees dan niet getreurd, want dat hoeft u ook helemaal niet zelf te doen. Via Offerteplek komt u gemakkelijk in contact met bekwame professionals die deze klus goed voor u kunnen klaren. Vul vandaag nog het online aanvraagformulier in en u ontvangt spoedig offertes van bekwame bedrijven die de vloer voor u kunnen schuren.

Vind de juiste professional nog beter met de volgende tips:

Bij meerdere foto's ontvangt u tot 70% meer offertes.

Bij omschrijvingen met meer dan 3 zinnen ontvangt u tot 120% meer reacties.

Geef in de omschrijving aan of u liever gebeld of gemaild wilt worden.

Maak uw beslissing binnen 5 dagen voor een spoedige afhandeling van uw opdracht.

In 3 stappen dichter bij de juiste professional

1
2
Vul je postcode in
Vul je huisnummer in
Vul je straatnaam in
Vul je plaatsnaam in
Selecteer een optie
Volgende stap
Selecteer een optie
Selecteer een optie
< Vorige stap
Volgende stap
Vul hier je voornaam in
Vul hier je achternaam in
Vul een geldig telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Accepteer de algemene voorwaarden
< Vorige stap
Offertes aanvragen
Bedankt voor de aanvraag!

Uw offerte aanvraag wordt door Offerteplek verwerkt. U ontvangt binnen 2 minuten een bevestiging per e-mail.

Onze voordelen

Direct in zicht bij meerdere aanbieders

Altijd de béste prijs

Gratis en vrijblijvend

Binnen 2 minuten geregeld!

Kies voor lokale bedrijven

Benieuwd hoe Offerteplek werkt? Bekijk onze korte introductie video

Laat Offerteplek het werk voor u doen

Bezoeker van Offerteplek?
Wacht niet langer en ga aan de slag met ons platform om de beste offerte in huis te halen voor uw project. Vraag vandaag nog een offerte aan.

Bedrijf op zoek naar meer opdrachten?
Meld u als bedrijf aan bij Offerteplek en ontvang nieuwe opdrachten. Wij werken hard voor u op een ouderwets persoonlijke manier. Ervaar het zelf en meld u aan als bedrijf.

foto roy-oud

Vragen? Laten we even bellen:
085 30 12 957