Tuinaanleg

Wilt u uw tuin opgeknapt hebben? Neem dan een hovenier in de arm voor de tuinaanleg.

Vraag via Offerteplek eenvoudig meerdere offertes op bij gespecialiseerde bedrijven.

Tuinaanleg

Zoals bij iedereen wel bekend is, vormen huis en tuin één geheel. Een mooie tuin fleurt een huis op en tuin die er niet mooi bij ligt doet afbreuk aan de gehele woning en kan zo een doorn in het oog zijn. Een goed afgewerkte tuin brengt rust en sereniteit en dat is in deze drukke tijden precies wat u nodig hebt. Met het aanleggen van een tuin kunt u vele kanten op, al helemaal wanneer u een hovenier in de arm hebt genomen. Zo kunt u ervoor kiezen om een schuur of een tuinhuis te laten plaatsen of misschien zelfs een pergola. Ook kunt u kiezen voor een schutting of sierhekwerk, het aan laten leggen van een grasveld, vijver of terras. En vergeet natuurlijk de beplanting niet. De hovenier kan u helpen bij uw tuinontwerp.

Tuinontwerp


Voordat u uw tuin geheel om laat gooien om helemaal opnieuw te beginnen, of zelfs voordat u een gedeelte van de tuin aan gaat pakken, kan het heel waardevol zijn om met een goed tuinontwerp op de proppen te komen. Zo kunt u rustig uitzoeken wat precies uw wensen zijn, want welke sfeer wilt u dat uw tuin uitstraalt? Wilt u iets moderns, straks met weinig planten en een spiegelvijver erin? Of wilt u juist iets romantisch met warme kleuren, grillige vormen en veel beplanting die de illusie wekken dat u in uw eigen tuin zou kunnen verdwalen? Met een tuinontwerp kunt u er ook goed achter komen welke materialen u nodig hebt en wat de kosten zullen zijn. U kunt zelf een tuinontwerp maken of uw hovenier vragen een tuinontwerp voor u te laten maken.
Een goed hulpmiddel bij het bepalen van uw tuinontwerp kan het maken van een moodboard zijn. Als u afbeeldingen verzamelt, die zowel uit tijdschriften als van het internet kunnen komen, kunt u niet alleen zien wat u mooi vindt en dus wat uw stijl is en wat er zeker niet in uw tuin mag ontbreken, maar ook of al uw ideeën wel bij elkaar passen en of de tuin later, als deze af is, wel een mooi geheel zal vormen. Indien u een hovenier om hulp vraagt bij het ontwerpen van uw tuin, kan deze u ook waardevolle adviezen bieden op basis van ervaringen. De professional verliest vaak ook de praktische kant niet uit het oog, wat bij onszelf nog wel eens wil gebeuren als we onze droomtuin aan het creëren zijn. Met de vakman kunt u ook gelijk doornemen of uw gewenste tuinontwerp binnen uw budget past of dat er het één en ander daarvoor moet worden aangepast.

Tuinaanleg


Wanneer u helemaal tevreden bent met de tuin die u zelf hebt ontworpen of met de hulp van een hovenier, kan de tuin worden aangelegd. U kunt ervoor kiezen om dit helemaal zelf te doen, dit helemaal te laten doen door ervaren vakmensen of een combinatie van de twee. Zo kunt u bijvoorbeeld zelf het voorbereidende werk doen door de tuin leeg te halen zodat de hovenier zich alleen nog maar bezig hoeft te houden met het aanlegwerk, maar dat hoeft niet.

De stappen

Uw tuin zal worden ingemeten om voor alle gewenste onderdelen de juiste locatie te bepalen. Hierna is het tijd voor het grondwerk. Een bestaande tuin zal moeten worden ontmanteld: alle planten en bestrating en eventuele andere onderdelen moeten eruit. Daarna zal de grond worden voorbewerkt. Denk hierbij aan het aanbrengen van vruchtbare aarde voor beplanting of het storten van zand voor een bestrating. Vervolgens worden de contouren voor de tuin aangebracht. Zo wordt het hekwerk geplaatst, de bestrating wordt gelegd en de eventuele vijver of tuinhuisje wordt geplaatst. Als laatste wordt de tuin aangekleed met bomen, struiken, gras en meubels.

Hoe Offerteplek u kan helpen

Bent u op zoek naar een hovenier om u te helpen bij uw tuinaanleg, neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier en vul dit zo compleet mogelijk in. U ontvangt dan spoedig offertes van bedrijven die bij ons zijn aangesloten die u kunnen informeren over de mogelijkheden.

Vind de juiste professional nog beter met de volgende tips:

Bij meerdere foto's ontvangt u tot 70% meer offertes.

Bij omschrijvingen met meer dan 3 zinnen ontvangt u tot 120% meer reacties.

Geef in de omschrijving aan of u liever gebeld of gemaild wilt worden.

Maak uw beslissing binnen 5 dagen voor een spoedige afhandeling van uw opdracht.

In 3 stappen dichter bij de juiste professional

1
2
Vul je postcode in
Vul je huisnummer in
Vul je straatnaam in
Vul je plaatsnaam in
Selecteer een optie
Volgende stap
Selecteer een optie
Selecteer een optie
< Vorige stap
Volgende stap
Vul hier je voornaam in
Vul hier je achternaam in
Vul een geldig telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Accepteer de algemene voorwaarden
< Vorige stap
Offertes aanvragen
Bedankt voor de aanvraag!

Uw offerte aanvraag wordt door Offerteplek verwerkt. U ontvangt binnen 2 minuten een bevestiging per e-mail.

Onze voordelen

Direct in zicht bij meerdere aanbieders

Altijd de béste prijs

Gratis en vrijblijvend

Binnen 2 minuten geregeld!

Kies voor lokale bedrijven

Benieuwd hoe Offerteplek werkt? Bekijk onze korte introductie video

Laat Offerteplek het werk voor u doen

Bezoeker van Offerteplek?
Wacht niet langer en ga aan de slag met ons platform om de beste offerte in huis te halen voor uw project. Vraag vandaag nog een offerte aan.

Bedrijf op zoek naar meer opdrachten?
Meld u als bedrijf aan bij Offerteplek en ontvang nieuwe opdrachten. Wij werken hard voor u op een ouderwets persoonlijke manier. Ervaar het zelf en meld u aan als bedrijf.

foto roy-oud

Vragen? Laten we even bellen:
085 30 12 957