Vijver

Wilt u een nieuwe vijver in uw tuin hebben? Neem dan een hovenier in de arm om de vijver in uw tuin te laten plaatsen.

Vraag via Offerteplek eenvoudig meerdere offertes op bij gespecialiseerde bedrijven.

Vijver

Een vijver kan een echte aanwinst zijn voor uw tuin. Vijvers bestaan in zo veel vormen en maten, dat er altijd wel een variant te bedenken is die uw tuin mooi opsiert. U kunt denken aan een vijver met vissen, misschien wel met koikarpers, een natuurvijver, een spiegelvijver en eventueel zelfs een zwemvijver. Dan hebt u ook nog eens de keuze uit een vijver gemaakt van een voorgevormde plastic bak of een vijver gemaakt van vijverfolie, die in elke gewenste vorm kan worden aangelegd. Kortom, u kunt alle kanten uit.

Een visvijver


Een visvijver is heel eenvoudig zoals de naam al doet vermoeden een vijver met vissen erin. Dit kunnen goudvissen zijn, koikarpers, kleine vissen of grote vissen, inheems of uitheems. Er is volop keuze. U kunt kiezen voor het houden van een enkele soort of een gezelschapsvijver. Al deze keuze is maar goed ook, want hoewel er veel mensen zijn voor wie een vijver niet compleet is zonder geschubde bewoners, kan de smaak in vissen wel enorm verschillen. Ook de eventuele beplanting is een punt van aandacht bij deze vijvers. Sommige vissen staan er namelijk om bekend dat ze graag van de planten happen, terwijl andere soorten de beplanting gewoon met rust laten. Het zuurstofgehalte van het water is ook erg belangrijk. Hier kunnen planten een grote rol in spelen, maar dit kan ook mechanisch gereguleerd worden. Nog iets om rekening mee te houden is dat visvijvers een filtersysteem nodig hebben. Dit kan een kant-en-klaar gekocht buitenfilter zijn of een zelfgemaakt biotoopfilter. Een filter houdt niet alleen de waterkwaliteit in de optimale regionen voor de bewoners, het helpt ook om het water helder te houden zodat u uw vissen goed kunt blijven zien, want natuurlijk een absolute must is.

Een natuurvijver


Een natuurvijver lijkt op een visvijver, maar heeft als cruciaal verschil dat er niet per se vissen in vertoeven. Er zijn echter wel vaak allerlei andere dieren in te vinden zoals salamanders en kikkers en ook insecten zijn volop rond de natuurvijver te vinden. Een natuurvijver is gemakkelijk in onderhoud omdat de natuur eigenlijk vrij spel krijgt zodra deze vijver is aangelegd. De planten woekeren rijkelijk, dieren komen en gaan en er is geen filter om de waterkwaliteit te waarborgen of het water helder te houden. De beplanting houdt het zuurstofgehalte op peil, ook hier worden geen andere trucjes voor gebruikt. Echt een natuurvijver dus. Op deze manier kan uw vijver ook echt opgaan in de rest van uw tuin.

Een spiegelvijver


Een spiegelvijver is heel anders dan de eerder genoemde natuurvijver en vissenvijver. Waar de natuurvijver opgaat in de tuin, vormt de spiegelvijver een echte eyecatcher. Een spiegelvijver is namelijk een zeer ondiepe vijver waarvan u de bodem goed kunt zien. Het is een kraakheldere vijver, zonder bewoners die, zoals de naam al doet vermoeden, een spiegelend oppervlak vormt in uw tuin. Algenbestrijding is bij deze vijvervariant wel erg belangrijk.

Een zwemvijver


De spiegelvijver vormt dan misschien de kleinste vijvervariant, de zwemvijver, ook wel bekend onder de naam natuurzwembad is in verreweg de meeste gevallen de absolute grootste vijvervariant. Zwemvijvers bestaan doorgaans uit twee gebieden: een zwemzone en een filterzone met planten die het water voor u zuiveren. Hier worden dus geen chemische middeltjes voor gebruikt.  De filterzone wordt strikt gescheiden gehouden van de zwemzone zodat u geen last hebt van plantenresten in uw zwemwater. Op het oog vormen de twee delen echter wel een mooi geheel.

Vijverfolie of voorgevormd


Indien u een vijver gaat (laten) aanleggen, hebt u twee verschillende opties om uit te kiezen. Zo kunt u kiezen voor een voorgevormd bassin van kunststof dat alleen nog ingegraven hoeft te worden. Deze bakken zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en afmetingen. U kunt er ook voor kiezen om een vijver van vijverfolie te nemen. Deze kunt u helemaal aanleggen naar wens, in elke denkbare vorm en afmetingen. In ons blogartikel Zelf een vijver aanleggen nemen wij de stappen om een vijver aan te leggen met u door.

Hoe Offerteplek u kan helpen

Wilt u een vijver aan laten leggen, vul dan ons online contactformulier in. U ontvangt dan spoedig offertes van professionals die bij ons zijn aangesloten die u kunnen informeren over de mogelijkheden.

Vind de juiste professional nog beter met de volgende tips:

Bij meerdere foto's ontvangt u tot 70% meer offertes.

Bij omschrijvingen met meer dan 3 zinnen ontvangt u tot 120% meer reacties.

Geef in de omschrijving aan of u liever gebeld of gemaild wilt worden.

Maak uw beslissing binnen 5 dagen voor een spoedige afhandeling van uw opdracht.

In 3 stappen dichter bij de juiste professional

1
2
Vul je postcode in
Vul je huisnummer in
Vul je straatnaam in
Vul je plaatsnaam in
Selecteer een optie
Volgende stap
Selecteer een optie
Selecteer een optie
< Vorige stap
Volgende stap
Vul hier je voornaam in
Vul hier je achternaam in
Vul een geldig telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Accepteer de algemene voorwaarden
< Vorige stap
Offertes aanvragen
Bedankt voor de aanvraag!

Uw offerte aanvraag wordt door Offerteplek verwerkt. U ontvangt binnen 2 minuten een bevestiging per e-mail.

Onze voordelen

Direct in zicht bij meerdere aanbieders

Altijd de béste prijs

Gratis en vrijblijvend

Binnen 2 minuten geregeld!

Kies voor lokale bedrijven

Benieuwd hoe Offerteplek werkt? Bekijk onze korte introductie video

Laat Offerteplek het werk voor u doen

Bezoeker van Offerteplek?
Wacht niet langer en ga aan de slag met ons platform om de beste offerte in huis te halen voor uw project. Vraag vandaag nog een offerte aan.

Bedrijf op zoek naar meer opdrachten?
Meld u als bedrijf aan bij Offerteplek en ontvang nieuwe opdrachten. Wij werken hard voor u op een ouderwets persoonlijke manier. Ervaar het zelf en meld u aan als bedrijf.

foto roy-oud

Vragen? Laten we even bellen:
085 30 12 957