Bank reparatie

Vraag geheel gratis en vrijblijvend offertes aan:

Een kapotte bank hoeft niet te worden weggegooid

Een bankstel kan op vele manieren beschadigen. Dan valt te denken aan bijvoorbeeld de beschadiging aan stof of leder, een kapotte nosagveer of andere vering, kapotte stiknaad, ingezakte bank, gebroken spant of een kapotte leuning. Weggooien en vervangen door een nieuwe bank is meestal niet nodig, omdat een reparatie vaak goed is uit te voeren. Zo kunt u nog lange tijd van uw bankstel genieten.

Beschadiging aan stof of leder

Een beschadiging kan ontstaan door bijvoorbeeld een ongelukje of door huisdieren. Een gaatje, een scheur of een brandgat in de bekleding komt het zitgenot niet ten goede. Gelukkig kunnen kleine beschadigingen door de juiste vakmensen vaak goed worden gerepareerd. Bij grotere beschadigingen wordt soms een beschadigd gedeelte vervangen door nieuwe bekleding. Ook is het vaak mogelijk om de gehele bank te voorzien van nieuwe bekleding. Hierbij valt dan te denken aan een andere stof of een andere kleur.

Kapotte nosagveer of andere vering

De vering van een bank bestaat vaak uit nosagveren of singelbanden. Met een nosagveer wordt een zigzag of golvende veer bedoeld. Nosag is een merknaam van een ondervering van een bank. De nosag veer is vrijwel onverslijtbaar omdat een nosagveer van staal is gemaakt en daarbij elektrisch gehard. Mocht een nosagveer breken dan kan deze vervangen worden. Het komt ook veel voor, dat niet de veer is gebroken maar dat de veerclips, waarmee de nosagveer is bevestigd, is gebroken. Deze kunnen ook worden vervangen.

Andere vering in een bankstel bestaat uit singels van rubber of jute. Na enige jaren kan hier de rek uit zijn. Afhankelijk van de kwaliteit van de singels kan dit uitrekken al na ongeveer 3 jaar optreden. Deze singels kunnen vaak worden vervangen.

Kapotte stiknaad

Doordat een stiknaad is gebroken, ziet uw bankstel er oud en versleten uit. Gelukkig is dit probleem te repareren. Er kunnen verschillende redenen zijn waardoor een stiknaad breekt. Als je in je bank gaat zitten, komt er spanning op de stiknaden. Na verloop van tijd kan deze spanning te veel worden voor de draad of de stof eromheen. Enkel de stiknaad breekt of ook de stof naast de naad gaat kapot. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te repareren. Handmatig met een stiknaald kan dit onzichtbaar worden hersteld en deze reparatie kan vaak bij u thuis worden uitgevoerd. Als er ook stof of leder is gescheurd dan kan de reparatie vaak beter machinaal worden uitgevoerd. In dat geval is een reparatie aan huis niet meer mogelijk.

Ingezakte bank

Een bank moet lekker zitten. Na verloop van tijd worden zittingen zachter en geeft u het gevoel alsof uw bank is ingezakt. Dit betekent niet, dat u uw bank moet gaan vervangen. De zittingen en het rug gedeelte van uw bankstel kunnen eenvoudig worden bijgevuld. Dit geldt zowel voor de vaste vullingen als ook voor losse vullingen.

Vaste kussens hebben meestal een vaste kern van schuim (koudschuim of polyether). Deze kussens worden geheel vervangen door nieuw materiaal. Hierbij is veel keuze in de densiteit/kwaliteit van het materiaal, afhankelijk van de wens hoelang de bank mee moet gaan en het zitcomfort. Ook bestaan er mogelijkheden tot het bijvullen met een presskern tussen de bestaande vulling en de ondervering.

Losse kussens geven een bank vaak een mooie uitstraling. Deze losse kussens dienen regelmatig te worden opgeschud om lekker te kunnen zitten. Ook losse kussens kunnen worden bijgevuld of de vulling wordt vervangen door een vaste kern, waardoor opschudden niet meer nodig is.

Gebroken spant of een kapotte leuning

Een constructie van een bank bestaat meestal uit een dragend gedeelte van latten en balken en de overige delen zijn van karton, meubelplaat of spaanplaat. Een spant, de basis van het meubel welke door het midden van het de bank loopt en alle spanbalken op hun plaats houdt, kan door uitdroging wat sneller breken. De constructie is niet gemaakt voor springende kinderen of een val of zit op de leuning van de bank. Gelukkig is een reparatie van een spant of leuning prima uit te voeren. Soms is een niet moedwillig veroorzaakte schade van de constructie gedekt door een goede inboedelverzekering.

Wacht niet te lang met het (laten) repareren van uw kapotte bankstel. Wanneer je niet meteen actie onderneemt kan een meubel nog meer schade oplopen en uiteindelijk helemaal kapot gaan. Een bank neem je niet gemakkelijk mee om bij een meubelreparateur langs te gaan. Gelukkig komen zij bij u aan huis en is het wellicht zelfs mogelijk om uw bankstel aan huis te komen repareren. Indien dit niet mogelijk is, dan wordt uw bank gerepareerd in het atelier.

Elk meubelstuk is weer anders en elke meubelreparatie heeft zijn eigen aanpak. Dit komt dan ook vaak in de prijs tot uitdrukking. Ook hier geldt: goedkoop is duurkoop. Maar van de kosten van een reparatie koopt u geen nieuw bankstel.

Wilt u weten wat een reparatie van uw meubel u gaat kosten? Vul ons offerte aanvraagformulier in en ontvang meerdere prijsopgaven van geselecteerde bedrijven.

Vind de juiste professional nog beter met de volgende tips:

Bij meerdere foto's ontvangt u tot 70% meer offertes.

Bij omschrijvingen met meer dan 3 zinnen ontvangt u tot 120% meer reacties.

Geef in de omschrijving aan of u liever gebeld of gemaild wilt worden.

Maak uw beslissing binnen 5 dagen voor een spoedige afhandeling van uw opdracht.

In 3 stappen dichter bij de juiste professional

1
2
Vul je postcode in
Vul je huisnummer in
Vul je straatnaam in
Vul je plaatsnaam in
Selecteer een optie
Volgende stap
Selecteer een optie
Selecteer een optie
< Vorige stap
Volgende stap
Vul hier je voornaam in
Vul hier je achternaam in
Vul een geldig telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Accepteer de algemene voorwaarden
< Vorige stap
Offertes aanvragen
Bedankt voor de aanvraag!

Uw offerte aanvraag wordt door Offerteplek verwerkt. U ontvangt binnen 2 minuten een bevestiging per e-mail.

Onze voordelen

Direct in zicht bij meerdere aanbieders

Altijd de béste prijs

Gratis en vrijblijvend

Binnen 2 minuten geregeld!

Kies voor lokale bedrijven

Benieuwd hoe Offerteplek werkt? Bekijk onze korte introductie video

Laat Offerteplek het werk voor u doen

Bezoeker van Offerteplek?
Wacht niet langer en ga aan de slag met ons platform om de beste offerte in huis te halen voor uw project. Vraag vandaag nog een offerte aan.

Bedrijf op zoek naar meer opdrachten?
Meld u als bedrijf aan bij Offerteplek en ontvang nieuwe opdrachten. Wij werken hard voor u op een ouderwets persoonlijke manier. Ervaar het zelf en meld u aan als bedrijf.

foto roy-oud

Vragen? Laten we even bellen:
085 30 12 957