Verwarming

Heeft u last van een kil en koud huis? Laat dan vloerverwarming aanleggen in uw woning.

Vraag via Offerteplek eenvoudig meerdere offertes op bij gespecialiseerde bedrijven.

Verwarming

Er is niets zo behaaglijk als ’s winters lekker warm binnen in uw huis zitten terwijl het buiten guur en koud weer is. U kunt dit effect bereiken door middel van vloerverwarming in uw huis aan te laten leggen. Zo heeft u heerlijk warme voeten, terwijl u het anders koud zou hebben. Vloerverwarming is tegenwoordig uitgegroeid tot een volwaardige manier van het verwarmen van uw huis, zo heeft u niet alleen warme voeten ’s winters, maar houd u ook het gehele huis lekker warm. Het is gemakkelijk om de temperatuur te regelen en de warmteverdeling is erg aangenaam. Met vloerverwarming is er dus geen reden om het koud te hebben in de winter. Een bijkomend voordeel is dat vloerverwarming niet zichtbaar is en dus ook uw woning niet ontsiert, wat radiatoren wel doen.
Er zijn vele bedrijven te vinden die vloerverwarming bij u kunnen plaatsen. Maar welk bedrijf moet u kiezen? Offerteplek helpt u graag bij uw zoektocht om het juiste bedrijf te vinden dat tegen een zo laag mogelijke prijs de vloerverwarming voor u wil installeren. Na het invullen van ons online offerte aanvraagformulier ontvangt u spoedig offertes van bekwame bedrijven die u maar al te graag helpen bij het klaren van uw klus. U kiest dan zelf met welk bedrijf u een afspraak maakt.

Waarom zou u kiezen voor vloerverwarming?


Vloerverwarming heeft als groot voordeel dat het energiekosten bespaart. Zo wordt het voor u mogelijk om uw huis op een aangename temperatuur te houden zonder hiervoor de hoofdprijs te hoeven betalen. In tegenstelling tot radiatoren en convectoren, die een hogere watertemperatuur vergen, werkt vloerverwarming op water met een temperatuur van zo’n 35⁰C. Het vergt minder energie om een lagere watertemperatuur te bereiken.

Verschillende soorten vloerverwarming


Er bestaan verschillende soorten vloerverwarming.

Als eerste kunt u kiezen voor een nat systeem. Het natte vloerverwarmingssysteem, ook bekend onder de naam vloerverwarming in de zandcementvloer, is de meest gekozen soort. Bij deze vorm worden de verwarmingsbuizen rechtstreeks in de cementdekvloer of de anhydrietdekvloer geplaatst. Onder de dekvloer wordt een isolatielaag aangebracht. Dit maakt dat de opbouwhoogte van de vloer kan wisselen tussen de 16 en de 20 centimeter. Dit natte systeem komt dan ook alleen in aanmerking voor projecten waarbij voldoende inbouwhoogte is.
De verwarmingsbuizen doen de zandcementvloer opwarmen, uitzetten en krimpen. Daarom moet bij vloerverwarming met een nat systeem de zandcementvloer herhaaldelijk voorzien worden van een staalvezelbewapening of een wapeningsnet om schade aan de ondervloer of dekvloer te voorkomen. Tussen verschillende ruimtes wordt ook een uitzettingsvoeg geplaatst.

Een andere optie is een droog systeem. Bij dit systeem worden de verwarmingsbuizen gelegd in voorgevormde isolatieplaten van polystyreen of piepschuim. De isolatieplaten fungeren als warmtegeleider. Dit zorgt ervoor dat het systeem een korte opwarmingstijd krijgt en een optimale warmteverspreiding. Een droog vloerverwarmingssysteem heeft een opbouwhoogte van minimaal 6 centimeter. Dit maakt een droog systeem geschikt voor woningen met een beperkte ruimte voor vloeropbouw.

Een ander systeem waarvoor kan worden gekozen is een elektrisch vloerverwarmingssysteem. Dit systeem is geschikt voor ruimtes die niet voortdurend verwarmd hoeven te worden. Er zijn verschillende vormen van elektrische vloerverwarming met elk een eigen dikte, capaciteit en opbouw. Er kan gekozen worden voor een verwarming met matten, elektrische kabels of elektrische foliesystemen. Een elektrisch systeem is eenvoudig te installeren en heeft lage installatiekosten. Verder is er ook geen cv-ketel voor nodig.

Tot slot kunt u de vloerverwarming laten infrezen in uw bestaande vloer. In de bestaande zandcementvloer worden dan sleuven gefreesd waarin de verwarmingsbuizen komen te liggen. Bij dit systeem liggen de buizen dicht onder de topvloer. Dit maakt dat de vloer snel opwarmt.

Hoe kan Offerteplek u helpen?


Wilt u vloerverwarming in uw huis geplaatst hebben, maar ziet u het niet zitten om deze klus zelf op te pakken? Geen nood, want Offerteplek helpt u graag bij het vinden van de juiste professional om uw klus te komen klaren. Vul vandaag nog het aanvraagformulier in en u ontvangt spoedig offertes van verschillende bekwame bedrijven die maar al te graag de vloerverwarming voor u willen plaatsen.

Vind de juiste professional nog beter met de volgende tips:

Bij meerdere foto's ontvangt u tot 70% meer offertes.

Bij omschrijvingen met meer dan 3 zinnen ontvangt u tot 120% meer reacties.

Geef in de omschrijving aan of u liever gebeld of gemaild wilt worden.

Maak uw beslissing binnen 5 dagen voor een spoedige afhandeling van uw opdracht.

In 3 stappen dichter bij de juiste professional

1
2
Vul je postcode in
Vul je huisnummer in
Vul je straatnaam in
Vul je plaatsnaam in
Selecteer een optie
Volgende stap
Selecteer een optie
Selecteer een optie
< Vorige stap
Volgende stap
Vul hier je voornaam in
Vul hier je achternaam in
Vul een geldig telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Accepteer de algemene voorwaarden
< Vorige stap
Offertes aanvragen
Bedankt voor de aanvraag!

Uw offerte aanvraag wordt door Offerteplek verwerkt. U ontvangt binnen 2 minuten een bevestiging per e-mail.

Onze voordelen

Direct in zicht bij meerdere aanbieders

Altijd de béste prijs

Gratis en vrijblijvend

Binnen 2 minuten geregeld!

Kies voor lokale bedrijven

Benieuwd hoe Offerteplek werkt? Bekijk onze korte introductie video

Laat Offerteplek het werk voor u doen

Bezoeker van Offerteplek?
Wacht niet langer en ga aan de slag met ons platform om de beste offerte in huis te halen voor uw project. Vraag vandaag nog een offerte aan.

Bedrijf op zoek naar meer opdrachten?
Meld u als bedrijf aan bij Offerteplek en ontvang nieuwe opdrachten. Wij werken hard voor u op een ouderwets persoonlijke manier. Ervaar het zelf en meld u aan als bedrijf.

foto roy-oud

Vragen? Laten we even bellen:
085 30 12 957