Isolatie

Heeft u last van kou en vocht in huis en heeft u daar genoeg van? Laat dan uw vloer isoleren.

Vraag via Offerteplek eenvoudig meerdere offertes op bij gespecialiseerde bedrijven.

Vloerisolatie

Niets is zo prettig als thuiskomen in een warm en behaaglijk huis. Met vloerisolatie behoort dat tot de mogelijkheden. Een goede vloerisolatie gaat namelijk koude en vocht tegen, zodat dit geen bedreiging meer vormt voor uw wooncomfort en dit niet negatief kan beïnvloeden. Bij een vloer die niet geïsoleerd is, trekt kou omhoog vanuit de kruipruimte waardoor de vloer oncomfortabel aan kan gaan voelen. Het isolatiemateriaal zorgt ervoor dat deze kou in de kruipruimte blijft en dus niet in de  woonkamer of in andere woonvertrekken binnen kan komen. Dit heeft als resultaat dat uw woning op een aangename temperatuur blijft en dat de warmte die afkomstig is van uw verwarming niet verloren gaat.

De voordelen van vloerisolatie


Het meest voor de hand liggende voordeel van vloerisolatie is het besparen op energiekosten. Dit is dan ook de reden die de meeste mensen aanhalen voor het isoleren van hun vloer. Naast het besparen op kosten, zorgt vloerisolatie ook voor een aangenamere woonomgeving. Vloerisolatie kan de kamertemperatuur tot wel 4⁰C doen laten toenemen. Dat is een voelbaar verschil. Verder verhoogt vloerisolatie de waarde van uw woning. Het is dus een goede investering voor later, als u van plan bent in de toekomst nog te verhuizen en dus uw huis te verkopen. Vloerisolatie is ook brandveilig. Tot slot is het beter voor het milieu. Vloerisolatie zorgt ervoor dat er minder wordt gestookt, wat leidt tot minder uitstoot van koolstofdioxide.

Betonvloer isolatie

Tussen een betonnen vloer die niet is geïsoleerd en dezelfde ruimte bestaat een temperatuurverschil van zo’n 4⁰C tot 5⁰C. Oftewel: de betonnen vloer is zo’n 4⁰C tot 5⁰C kouder dan de omgeving. Het is dan ook van belang dat een betonvloer wordt geïsoleerd. Het isoleren van een betonnen vloer wordt doorgaans gedaan van uit de kruipruimte. De isolatiematerialen die vaak worden gebruikt in combinatie met een betonvloer zijn PIR en EPS, wat ook wel piepschuim of tempex wordt genoemd. Het doel van het isoleren van een betonvloer is natuurlijk het bereiken van een zo’n ideaal mogelijke isolatiewaarde. PIR heeft van zichzelf al een hoge isolatiewaarde. PIR is wel iets duurder per vierkante meter dan EPS. Daar staat tegenover dat er wel meer materiaal van EPS nodig is om dezelfde isolatiewaarde te bereiken als bij PIR. In andere woorden: als u ervoor kiest om uw betonnen vloer te isoleren met EPS, dan heeft u een dikkere laag isolatiemateriaal nodig dan u nodig zou hebben gehad als u voor PIR zou hebben gekozen voor de isolatie. Daarom hangt de keuze voor PIR of EPS als isolatiemateriaal, doorgaans af van de beschikbare ruimte in de kruipruimte. Wat de bevestiging betreft, zijn PIR en EPS nagenoeg hetzelfde. Beide materialen kunnen tegen de onderkant van de betonvloer gelijmd worden. Tussen de platen wordt een laag purschuim aangebracht om het ontstaan van koudebruggen te voorkomen.

Houtenvloer isolatie

Voor het isoleren van een houten vloer is een open en dus ademend materiaal zoals minerale wol de beste keuze. Voorbeelden hiervan zijn glaswol of steenwol. Beide materialen dempen geluid, maar steenwol heeft de beste geluidsisolerende werking. Dat heeft als reden dat er meer massa materiaal per vierkante meter steenwol zit dan per vierkante meter glaswol. Verder is de isolatiewaarde van steenwol ook steengoed. Dicht isolatiemateriaal zoals PIR of EPS is niet zo geschikt in combinatie met een houten vloer. Indien gecombineerd met deze materialen, kan een houten vloer niet ademen, waardoor u last kunt krijgen van vochtproblemen zoals schimmel.

Bovenvloerse isolatie

In sommige gevallen is het niet mogelijk om vloerisolatie aan te brengen vanuit de kruipruimte. Dat is bijvoorbeeld het geval als de fundering van uw woning direct op zand geplaatst is waardoor er helemaal geen sprake is van een kruipruimte. Als u dan toch uw vloer wilt isoleren, is isoleren vanaf de bovenkant van de vloer de enige optie. Dat betekent wel dat de vloer wordt opgehoogd door de vloerisolatie. Dit kan tot gevolg hebben dat het plafond lager lijkt en dat deuren moeten worden afgekort.

Hoe Offerteplek u kan helpen

Wilt u uw vloer geïsoleerd hebben, maar ziet u het niet zitten om deze klus zelf op te pakken? Dat is geen enkel probleem. Vul vandaag nog het online offerte aanvraagformulier in van Offerteplek en u ontvangt spoedig offertes van verschillende bekwame bedrijven die uw klus maar al te graag voor u willen klaren. U kiest zelf eenvoudig met welk bedrijf u wilt samenwerken. Wel zo prettig en eenvoudig.

Vind de juiste professional nog beter met de volgende tips:

Bij meerdere foto's ontvangt u tot 70% meer offertes.

Bij omschrijvingen met meer dan 3 zinnen ontvangt u tot 120% meer reacties.

Geef in de omschrijving aan of u liever gebeld of gemaild wilt worden.

Maak uw beslissing binnen 5 dagen voor een spoedige afhandeling van uw opdracht.

In 3 stappen dichter bij de juiste professional

1
2
Vul je postcode in
Vul je huisnummer in
Vul je straatnaam in
Vul je plaatsnaam in
Selecteer een optie
Volgende stap
Selecteer een optie
Selecteer een optie
< Vorige stap
Volgende stap
Vul hier je voornaam in
Vul hier je achternaam in
Vul een geldig telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Accepteer de algemene voorwaarden
< Vorige stap
Offertes aanvragen
Bedankt voor de aanvraag!

Uw offerte aanvraag wordt door Offerteplek verwerkt. U ontvangt binnen 2 minuten een bevestiging per e-mail.

Onze voordelen

Direct in zicht bij meerdere aanbieders

Altijd de béste prijs

Gratis en vrijblijvend

Binnen 2 minuten geregeld!

Kies voor lokale bedrijven

Benieuwd hoe Offerteplek werkt? Bekijk onze korte introductie video

Laat Offerteplek het werk voor u doen

Bezoeker van Offerteplek?
Wacht niet langer en ga aan de slag met ons platform om de beste offerte in huis te halen voor uw project. Vraag vandaag nog een offerte aan.

Bedrijf op zoek naar meer opdrachten?
Meld u als bedrijf aan bij Offerteplek en ontvang nieuwe opdrachten. Wij werken hard voor u op een ouderwets persoonlijke manier. Ervaar het zelf en meld u aan als bedrijf.

foto roy-oud

Vragen? Laten we even bellen:
085 30 12 957