Egaliseren

Wilt u een nieuwe vloer laten leggen in uw woning? Laat dan eerst uw vloer egaliseren.

Vraag via Offerteplek eenvoudig meerdere offertes op bij gespecialiseerde bedrijven.

Egaliseren

Voordat er een vloer van tegels, parket, laminaat of tapijt kan worden gelegd, moet een vloer worden geëgaliseerd. Zo kan een topvloer beter worden geplaatst, makkelijker en vlakker. Scheuren en gaten dienen opgevuld te worden om de betonnen ondervloer gaaf en glad en recht te maken. Dit wordt gedaan met snelcement. Hier overheen wordt een laag van egalisatiemortel aangebracht. Het egaliseren van een betonnen ondervloer is een flinke klus. Het is dan ook begrijpelijk dat u deze wilt uitbesteden aan een professional. Offerteplek helpt u om met deze bekwame vakmensen in contact te komen. Als u ons online aanvraagformulier invult, ontvangt u spoedig offertes van de bij ons aangesloten bedrijven.

Hoe wordt een vloer geëgaliseerd?


Als u mensen vraagt om uw woning binnen te komen om u te helpen bij het klaren van uw klus, wilt u natuurlijk graag weten hoe die mensen te werk zullen gaan. Daarom zetten wij hier uiteen hoe een vloer moet worden geëgaliseerd.

Allereerst is het van belang dat eventuele losliggende delen worden verwijderd. Daarna dient de betonnen ondervloer stofvrij en vetvrij wordt gemaakt. Gaten en scheuren worden nu opgevuld met cement. Voordat een gat kan worden opgevuld, is het van belang dat op deze plek een primer wordt aangebracht. Naden moeten worden gedicht met tape of kit zodat de lagen die worden aangebracht om te egaliseren niet weg kunnen lopen. Vervolgens is het tijd om een primer aan te brengen op de gehele vloer en over het cement heen waarmee gaten en scheuren zijn opgevuld. Dit is een ontzettend belangrijke stap. Dit komt de hechting en de buiging van het nieuwe materiaal ten goede. Hierdoor blijft het vocht in de mortel, waar het hoort te blijven en niet in het beton, waar het ook niet thuishoort. Als de primer is aangebracht, kan de egaline of egalisatiemortel worden aangemaakt. Deze wordt vervolgens gegoten en uitgesmeerd over de vloer. Grote ruimtes worden soms opgedeeld in meerdere delen omdat egalisatiecement nadat die is aangemaakt snel uitdroogt en dan niet meer verwerkt kan worden. De egalisatiemortel wordt uitgestreken met behulp van een pleisterspaan. De egalisatiemortel wordt uitgesmeerd tot een laag van 1 tot 5 millimeter dikte. De egaline zal uit zichzelf mooi gladtrekken. De laag dient nu goed de tijd te krijgen om uit te harden. De vuistregel hiervoor is dat het een dag duurt per millimeter egalisatiemortel om uit te harden. Beïnvloeden die net zijn gestort hebben meer tijd nodig, omdat hier nog veel vocht in zit.

De gemiddelde prijzen van het laten egaliseren van een betonnen vloer hangt doorgaans af van de dikte van de laag egalisatiemortel die moet worden aangebracht. Hoe dikker de laag egaline, hoe hoger de prijs uit zal komen te vallen. Wilt u de precieze prijs van het laten egaliseren van uw betonnen vloer te weten komen, vraag dan gratis offertes aan via Offerteplek.

Een houten ondervloer egaliseren

Tot nu toe hebben we alleen stilgestaan bij het egaliseren van een betonnen ondervloer. Het is echter ook mogelijk dat u een houten ondervloer wilt laten egaliseren. We zullen hier uiteenzetten hoe een professional in dat geval te werk zal gaan.

Om te beginnen moeten alle loszittende delen vast worden gemaakt aan de balkenlaag die eronder ligt. In veel gevallen wordt er een laag spaanplaat gelegd ter versteviging. Deze wordt ook vastgemaakt. In een vochtige ruimte zoals het toilet, de keuken of de badkamer, wordt folie aangebracht als bewapeningsnet. Hierbij moet erop worden gelet dat het hout tussen twee folies niet wordt ingesloten. Hierdoor heeft het vocht namelijk geen kans om weg te lopen, waardoor het hout kan gaan rotten. Dit met alle gevolgen van dien.

Hoe Offerteplek u kan helpen

Wilt u uw vloer van uw woonkamer, slaapkamer, badkamer, zolder of een andere ruimte van uw woning laten egaliseren en ziet u het niet zitten om dit zelf aan te pakken? Dat is geen probleem. Offerteplek brengt u in contact met bekwame professionals. Als u ons online aanvraagformulier invult, ontvangt u spoedig offertes van bedrijven die bij ons zijn aangesloten en graag de klus voor u willen klaren. U kunt op de kosten van het egaliseren van uw betonnen vloer besparen door de prijzen van deze offertes met elkaar te vergelijken. Zo kunt u kiezen voor het bedrijf dat het aangenaamste is voor uw portemonnee. Offerteplek helpt u daar graag mee en dat alles geheel vrijblijvend.

Vind de juiste professional nog beter met de volgende tips:

Bij meerdere foto's ontvangt u tot 70% meer offertes.

Bij omschrijvingen met meer dan 3 zinnen ontvangt u tot 120% meer reacties.

Geef in de omschrijving aan of u liever gebeld of gemaild wilt worden.

Maak uw beslissing binnen 5 dagen voor een spoedige afhandeling van uw opdracht.

In 3 stappen dichter bij de juiste professional

1
2
Vul je postcode in
Vul je huisnummer in
Vul je straatnaam in
Vul je plaatsnaam in
Selecteer een optie
Volgende stap
Selecteer een optie
Selecteer een optie
< Vorige stap
Volgende stap
Vul hier je voornaam in
Vul hier je achternaam in
Vul een geldig telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Accepteer de algemene voorwaarden
< Vorige stap
Offertes aanvragen
Bedankt voor de aanvraag!

Uw offerte aanvraag wordt door Offerteplek verwerkt. U ontvangt binnen 2 minuten een bevestiging per e-mail.

Onze voordelen

Direct in zicht bij meerdere aanbieders

Altijd de béste prijs

Gratis en vrijblijvend

Binnen 2 minuten geregeld!

Kies voor lokale bedrijven

Benieuwd hoe Offerteplek werkt? Bekijk onze korte introductie video

Laat Offerteplek het werk voor u doen

Bezoeker van Offerteplek?
Wacht niet langer en ga aan de slag met ons platform om de beste offerte in huis te halen voor uw project. Vraag vandaag nog een offerte aan.

Bedrijf op zoek naar meer opdrachten?
Meld u als bedrijf aan bij Offerteplek en ontvang nieuwe opdrachten. Wij werken hard voor u op een ouderwets persoonlijke manier. Ervaar het zelf en meld u aan als bedrijf.

foto roy-oud

Vragen? Laten we even bellen:
085 30 12 957