Goederentransport

Heeft u goederen die u getransporteerd wilt hebben? Kies dan voor goederentransport.

Vraag via Offerteplek eenvoudig meerdere offertes op bij gespecialiseerde bedrijven.

Goederentransport

Goederentransport kan op verschillende manieren plaatsvinden. Namelijk via de weg, de binnenvaart, per spoor of via het luchtruim. Goederentransport kan plaatsvinden binnen Nederland, of binnen Europa, maar ook wereldwijd. Van kist, doos of pallet tot complete trailers en containers, het behoort allemaal tot de mogelijkheden van goederenvervoer. Offerteplek helpt u graag bij het vinden van het juiste bedrijf voor uw goederenvervoer. U vult eenvoudig ons online aanvraagformulier voor offertes in en wij brengen u in contact met bedrijven die de klus voor u willen en kunnen klaren. U kiest zelf met welk bedrijf u zaken doet.

Landtransport

Vracht over het land vindt plaats over de weg of per spoor. Vracht per vrachtwagen is in de meeste gevallen het snelst, zo kan een vrachtwagen vanuit Noord-Italië naar Nederland reizen binnen twee dagen. Hier doet een trein zo’n vier dagen over. Dat is omdat de wagons van de trein tijdens de reis meerdere malen moeten worden losgekoppeld en aangekoppeld en dat kost tijd.
Vervoer over de weg is echter vaak ook het duurst. Dat is zeker zo in het geval van lange afstanden. Transport per spoor is doorgaans de eerste keuze wanneer het af te leggen aantal kilometers meer bedraagt dan duizend kilometer.

Bij landtransport wordt er onderscheid gemaakt tussen een losse cargo en een zogenaamde volle lading. Met losse cargo bedoelen we bijvoorbeeld dat u één of enkele pallets in de wagon of de vrachtwagen hebt zitten. In dit geval deelt u dan gewoonlijk de verzendkosten met de andere bedrijven die ook laadplaats hebben aangekocht. Bij een volle lading boekt u als koper een volle wagon of vrachtwagen. Doorgaans heeft een trek-trailer op een vrachtwagen ruimte voor zo’n 33 pallets en een totaal van 91 kubieke meter. Een normale trailer heeft doorgaans ruimte voor 13,6 kubieke meter. Een treinwagon heeft een capaciteit van zo’n 120 kubieke meter en biedt daarmee iets meer ruimte dan bij een vrachtwagen het geval is.

Zeetransport

Doorgaans wordt zeevracht onderverdeeld in bulk of container. In het geval van bulk, worden de goederen op het schip geladen zonder dat er gebruik wordt gemaakt van een container. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan in het geval van transport van rauwe materialen zoals steenkool, ijzer, graan en olie. Op deze manier wordt bijvoorbeeld steenkool vanuit Zuid-Afrika naar een energiecentrale in Nederland getransporteerd.
Bulk wordt in jargon ook wel tramp shipping genoemd. Deze naam zegt niets over het type schip of cargo dat voor de vracht wordt gebruikt, maar dit zegt alleen maar dat bulk niet verhandeld wordt volgens een vast schema. Tramp shipping wordt gezien als de taxi van de zee. Dat is het geval omdat ze voor een trip, of soms meerdere trips, worden geboekt naar een specifieke klant met een specifieke vracht.
Containerschepen worden bijvoorbeeld ingezet om goederen die in Azië zijn vervaardigd naar Europa te halen. Een voordeel van containerschepen is dat de vracht kan worden getransporteerd van het ene schip naar het andere of naar een vrachtwagen. U kunt dus kleinere hoeveelheden goederen efficiënter vervoeren op deze manier dan met een bulkschip.

Luchttransport

Bij luchttransport wordt er onderscheid gemaakt tussen standaard luchtvracht en koeriersdienst. Standaard luchtvracht is de vracht die bij passagiersvluchten wordt ingeladen in de cargoruimte van het vliegtuig. Dit type luchttransport vindt gewoonlijk alleen plaats over lange afstanden.
Het grote verschil tussen standaard vracht en vracht van een koeriersbedrijf is dat goederen voor de grote luchtvaartmaatschappijen een bijproduct zijn omdat zij voornamelijk passagiers vervoeren. Koeriersbedrijven werken daarentegen uitsluitend met vracht. Deze internationale koeriersbedrijven kunnen zowel worden ingezet voor briefpost en kleine pakjes als voor grote zendingen met pallets.

Hoe Offerteplek u kan helpen

Heeft u goederen die u getransporteerd wilt hebben? Dat is geen enkel probleem. Vul vandaag nog geheel vrijblijvend ons online aanvraagformulier voor offertes aan en u ontvangt spoedig offertes van verschillende bedrijven die uw klus maar al te graag voor u willen en kunnen klaren. U kiest zelf met welk bedrijf u zaken doet. Dat is wel zo prettig.

Vind de juiste professional nog beter met de volgende tips:

Bij meerdere foto's ontvangt u tot 70% meer offertes.

Bij omschrijvingen met meer dan 3 zinnen ontvangt u tot 120% meer reacties.

Geef in de omschrijving aan of u liever gebeld of gemaild wilt worden.

Maak uw beslissing binnen 5 dagen voor een spoedige afhandeling van uw opdracht.

In 3 stappen dichter bij de juiste professional

1
2
Vul je postcode in
Vul je huisnummer in
Vul je straatnaam in
Vul je plaatsnaam in
Selecteer een optie
Volgende stap
Selecteer een optie
Selecteer een optie
< Vorige stap
Volgende stap
Vul hier je voornaam in
Vul hier je achternaam in
Vul een geldig telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Accepteer de algemene voorwaarden
< Vorige stap
Offertes aanvragen
Bedankt voor de aanvraag!

Uw offerte aanvraag wordt door Offerteplek verwerkt. U ontvangt binnen 2 minuten een bevestiging per e-mail.

Onze voordelen

Direct in zicht bij meerdere aanbieders

Altijd de béste prijs

Gratis en vrijblijvend

Binnen 2 minuten geregeld!

Kies voor lokale bedrijven

Benieuwd hoe Offerteplek werkt? Bekijk onze korte introductie video

Laat Offerteplek het werk voor u doen

Bezoeker van Offerteplek?
Wacht niet langer en ga aan de slag met ons platform om de beste offerte in huis te halen voor uw project. Vraag vandaag nog een offerte aan.

Bedrijf op zoek naar meer opdrachten?
Meld u als bedrijf aan bij Offerteplek en ontvang nieuwe opdrachten. Wij werken hard voor u op een ouderwets persoonlijke manier. Ervaar het zelf en meld u aan als bedrijf.

foto roy-oud

Vragen? Laten we even bellen:
085 30 12 957