Doorgezakte bank repareren

Vraag geheel gratis en vrijblijvend offertes aan:

Doorgezakte bank repareren

Een doorgezakte bank is misschien wel het meest klassieke voorbeeld van een kapot meubelstuk en meubelreparatie. Is uw bank doorgezakt? Dan is dit geen reden tot paniek. Stop met de zoektocht naar een nieuwe bank en kijk naar de mogelijkheden van bank reparatie.

Oorzaken doorgezakte bank

Wanneer een bank is doorgezakt dan is het redelijk eenvoudig om te bepalen hoe dit komt. Er zijn een vast aantal oorzaken van een doorgezakte bank: de vering is ingezakt, de vulling is ingezakt, de singelband is opgerekt of de spant is gebroken. Probeer van te voren te bepalen wat het is om bij Offerteplek gerichte offertes te ontvangen van gekwalificeerde bedrijven.

De nosagvering is gebroken

Zelden komt het voor dat een (gebroken) nosagvering de oorzaak is van een doorgezakte bank. Desalniettemin kan ook deze inzakken of breken waardoor een vervanging nodig is. De nosagvering is te herkennen aan zijn zigzaggende vorm. Voor de professional is dit een redelijk eenvoudig op te lossen probleem.

De singelband is opgerekt

Singelbanden zijn elastische banden die in weefvorm bevestigd worden in de bank. Na verloop van tijd kan de elasticiteit van de singelbanden verminderen. Dit geeft het gevoel dat u in de bank wegzakt. Het zitcomfort neemt dus flink af. Zeker bij de goedkopere banken zal de elasticiteit snel afnemen waardoor vervanging nodig zal zijn.

De vulling

De nummer één oorzaak van een doorgezakte bank is de vulling. Of het nu gaat om een bank van de Ikea, of om een designmeubel. Na een aantal jaar zitplezier verliest de schuimrubberen vulling densiteit. Bij sommige banken kan het al na 3 – 5 jaar nodig zijn om de polyether schuimrubberen vulling te vervangen. Door de verschillende soorten schuim/vulling die een meubelstoffeerder kan gebruiken heeft u ook meer controle over de prijs van de bank reparatie. Overleg daarom met de stoffeerder wat de beste keuze is voor uw bank.

Gebroken spant

Is uw bank in het midden ingezakt? Grote kans dat de spant is gebroken. De spant loopt in het midden van de bank van de voorkant naar de achterkant. Deze houdt alle spanbalken op hun plaats. Een gebroken spant is eenvoudig te verhelpen en is goedkoop op om te lossen.

De kosten van een doorgezakte bank repareren

Het is altijd vervelend als er een reparatie uitgevoerd moet worden. Het is wel verstandig dit te doen bij een doorgezakte bank. Een kleine reparatie kost minder als het kopen van een nieuwe bank. Zorg wel dat u het probleem snel aanpakt. Een doorgezakte bank blijven gebruiken zal de kosten van de reparatie waarschijnlijk hoger maken.
Benieuwd wat het kost om een doorgezakte bank te laten repareren? Vul ons offerte aanvraagformulier in. U ontvangt vandaag nog meerdere prijsopgaves van geselecteerde bedrijven. Vergelijk op prijs en kies het beste bedrijf.

Vind de juiste professional nog beter met de volgende tips:

Bij meerdere foto's ontvangt u tot 70% meer offertes.

Bij omschrijvingen met meer dan 3 zinnen ontvangt u tot 120% meer reacties.

Geef in de omschrijving aan of u liever gebeld of gemaild wilt worden.

Maak uw beslissing binnen 5 dagen voor een spoedige afhandeling van uw opdracht.

In 3 stappen dichter bij de juiste professional

1
2
Vul je postcode in
Vul je huisnummer in
Vul je straatnaam in
Vul je plaatsnaam in
Selecteer een optie
Volgende stap
Selecteer een optie
Selecteer een optie
< Vorige stap
Volgende stap
Vul hier je voornaam in
Vul hier je achternaam in
Vul een geldig telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Accepteer de algemene voorwaarden
< Vorige stap
Offertes aanvragen
Bedankt voor de aanvraag!

Uw offerte aanvraag wordt door Offerteplek verwerkt. U ontvangt binnen 2 minuten een bevestiging per e-mail.

Onze voordelen

Direct in zicht bij meerdere aanbieders

Altijd de béste prijs

Gratis en vrijblijvend

Binnen 2 minuten geregeld!

Kies voor lokale bedrijven

Benieuwd hoe Offerteplek werkt? Bekijk onze korte introductie video

Laat Offerteplek het werk voor u doen

Bezoeker van Offerteplek?
Wacht niet langer en ga aan de slag met ons platform om de beste offerte in huis te halen voor uw project. Vraag vandaag nog een offerte aan.

Bedrijf op zoek naar meer opdrachten?
Meld u als bedrijf aan bij Offerteplek en ontvang nieuwe opdrachten. Wij werken hard voor u op een ouderwets persoonlijke manier. Ervaar het zelf en meld u aan als bedrijf.

foto roy-oud

Vragen? Laten we even bellen:
085 30 12 957

× Direct contact met één van onze topbedrijven Available from 08:00 to 18:00