PVC

Wilt u een nieuwe vloer in uw woning laten leggen? Overweeg dan PVC.

Vraag via Offerteplek eenvoudig meerdere offertes op bij gespecialiseerde bedrijven.

PVC

U gebruikt uw vloer dagelijks en zeer intensief. U loopt er immers dikwijls overheen. Niet alleen uzelf, maar ook uw huisgenoten, uw bezoek en misschien ook wel uw huisdieren. Het is dan ook niet raar dat uw huidige vloer op den duur aan vervanging toe is. Of misschien gaat u verhuizen naar een andere woning en moet er een nieuwe vloer in uw huis of appartement worden gelegd. Een vloer van PVC is dan een prima keuze. PVC is door de jaren heen één van de meest gekozen vloersoorten geworden. Dat is niet verrassend als u bedenkt dat zo’n vloer verscheidene voordelen kent. Indien u op zoek bent naar een bekwame vakman die voor u de PVC vloer kan leggen in uw huis of appartement, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Offerteplek brengt u graag in contact met goede professionals die u maar al te graag helpen bij het klaren van uw klus.

Wat is een PVC vloer?


Laten we voordat we ingaan op de vele voordelen van een PVC vloer, even stilstaan bij wat een PVC vloer eigenlijk is. Want is dat hetzelfde als een laminaatvloer, of bestaat er toch een verschil? Een laminaatvloer en een PVC vloer worden van verschillende materialen gemaakt en zijn dus niet hetzelfde. Een PVC vloer is een vloer die wordt gemaakt van kunststof. Een vloer van PVC bestaat uit verscheidene lagen polyvinylchloride. Hier staat ook de afkorting PVC voor: polyvinylchloride. De bovenste laag van de vloer, ook wel bekend als de toplaag, wordt voorzien van een authentieke houtlook of een tegellook. Tegenwoordig is een vloer van PVC bijna niet meer van een echte houten vloer te onderscheiden.

De verschillende vormen PVC


Er bestaan grofweg drie verschillende typen PVC vloeren.

 1. De PVC-klik
  Deze PVC vloer heeft een kliksysteem in de onderlaag. Deze vloer wordt op een zwevende manier gelegd op de harde ondergrond van een ondervloer. De vloer is ook te demonteren en bijvoorbeeld mee te nemen naar een andere woning.
 2. De dryback PVC vloer
  Dit is een systeem dat wordt verlijmd op een ondervloer. Het is bij deze variant ontzettend belangrijk dat de ondervloer volledig vlak is. Daarom is het vaak nodig dat deze wordt geschuurd en geëgaliseerd.
 3. De hdf-klik
  Deze variant wordt eigenlijk op dezelfde manier geplaatst als de PVC-klik. Ook deze variant heeft een ondervloer nodig. Net als de PVC-klik variant, kan de hdf-klik worden gedemonteerd en meeverhuizen.

De voordelen van een PVC vloer


Zoals we al eerder hebben genoemd, kent een PVC vloer meerdere voordelen. Wij zetten ze voor u op een rijtje.

 1. Een PVC vloer is slijtvast. Een vloer van PVC is zo’n 2 tot 2,5 centimeter dik in totaal. De vloer bestaat uit meerdere lagen van polyvinylchloride. Verder heeft een PVC vloer een slijtlaag van 0,3 tot 0,55 millimeter met een finish van polyurethaan. Dit wordt ook wel de PU laag genoemd. Dit is ook een vorm van kunststof die de vloer een extra laag van bescherming tegen slijtage geeft. Het zorgt tegelijkertijd voor een fraaie matte uitstraling van de vloer. Doordat de vloer zo sterk is, is het ook een ideale optie voor een bedrijf waarbij veel mensen over de vloer komen.
 2. Een PVC vloer is onderhoudsvriendelijk. Door de PU laag van de vloer is de PVC vloer ontzettend onderhoudsvriendelijk. Stofzuigen en af en toe reinigen met lauw water is voldoende. U heeft geen speciale chemische middelen nodig om uw vloer in goede conditie te houden. Dat scheelt u niet alleen werk en dus energie, het scheelt ook in de portemonnee. Dat is wel zo prettig.
 3. Een PVC vloer is prima te combineren met vloerverwarming. Een PVC vloer is een prima warmtegeleider doordat het een zeer lage warteweerstand kent. Hierdoor wordt een vloer van PVC dus een aantrekkelijke keuze indien u vloerverwarming of vloerverkoeling wilt hebben.
 4. Een PVC vloer is geluiddempend. Dit maakt de vloer ontzettend geschikt voor u indien u in een tussenwoning woont en dus rekening dient te houden met de buren.

 Offerteplek

Wilt u een nieuwe PVC vloer laten leggen in uw huis of appartement? Wacht dan niet langer en vul vandaag nog ons online aanvraagformulier in om offertes aan te vragen bij de bij ons aangesloten vakmensen. U ontvangt dan spoedig offertes van professionals die u maar al te graag helpen bij het klaren van uw klus. Heel eenvoudig!

Vind de juiste professional nog beter met de volgende tips:

Bij meerdere foto's ontvangt u tot 70% meer offertes.

Bij omschrijvingen met meer dan 3 zinnen ontvangt u tot 120% meer reacties.

Geef in de omschrijving aan of u liever gebeld of gemaild wilt worden.

Maak uw beslissing binnen 5 dagen voor een spoedige afhandeling van uw opdracht.

In 3 stappen dichter bij de juiste professional

1
2
Vul je postcode in
Vul je huisnummer in
Vul je straatnaam in
Vul je plaatsnaam in
Selecteer een optie
Volgende stap
Selecteer een optie
Selecteer een optie
< Vorige stap
Volgende stap
Vul hier je voornaam in
Vul hier je achternaam in
Vul een geldig telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Accepteer de algemene voorwaarden
< Vorige stap
Offertes aanvragen
Bedankt voor de aanvraag!

Uw offerte aanvraag wordt door Offerteplek verwerkt. U ontvangt binnen 2 minuten een bevestiging per e-mail.

Onze voordelen

Direct in zicht bij meerdere aanbieders

Altijd de béste prijs

Gratis en vrijblijvend

Binnen 2 minuten geregeld!

Kies voor lokale bedrijven

Benieuwd hoe Offerteplek werkt? Bekijk onze korte introductie video

Laat Offerteplek het werk voor u doen

Bezoeker van Offerteplek?
Wacht niet langer en ga aan de slag met ons platform om de beste offerte in huis te halen voor uw project. Vraag vandaag nog een offerte aan.

Bedrijf op zoek naar meer opdrachten?
Meld u als bedrijf aan bij Offerteplek en ontvang nieuwe opdrachten. Wij werken hard voor u op een ouderwets persoonlijke manier. Ervaar het zelf en meld u aan als bedrijf.

foto roy-oud

Vragen? Laten we even bellen:
085 30 12 957

× Direct contact met één van onze topbedrijven Available from 08:00 to 18:00