Pallet transport

Vraag geheel gratis en vrijblijvend offertes aan:

Alle in’s en out’s omtrent pallet transport

Of u nu een bedrijf heeft of een particulier bent die zware en/of grote artikelen moet verzenden. De kans is groot dat u wilt dat ze in perfecte staat op het afleveradres aankomen. Dan kunt u overwegen het pakket middels pallet transport te verzenden. Het gebruik van pallets voor het verzenden van uw artikelen heeft veel voordelen, zodat u grote of zware artikelen of grote hoeveelheden producten in één zending naar uw gewenste bestemming kunt versturen. Op pallets kunnen producten samen worden verpakt en ingepakt om schade te minimaliseren. Wij maken het vinden van de juiste partij voor uw palletlevering graag zo eenvoudig mogelijk.

Bent u benieuwd hoe pallet transport in zijn werk gaat? Wij leggen u dit graag uit zodat u kunt bepalen welke manie van verzenden het beste past bij uw behoeften.

Hoe pallet transport werkt

Pallet transport is heel simpel, voor de afzender is pallet transport zo efficiënt mogelijk ingericht. U voert de details in wanneer u een offerte aanvraagt en kiest de leveringsoptie die het beste bij u past. Achter de schermen gebeurt er natuurlijk meer dan dat, er zijn veel stappen die ervoor zorgen dat uw pallet veilig en zo snel mogelijk wordt opgehaald en op zijn bestemming wordt afgeleverd:

  • Onze koerier haalt uw pallet op van het opgegeven adres;
  • Uw pallet wordt vervolgens naar het verzameldepot gebracht waar het unieke barcodelabel wordt aangebracht;
  • Uw pallet wordt gesorteerd met andere pakketten die naar vergelijkbare regio’s worden afgeleverd. De barcode wordt ook gescand en u ontvangt een e-mail met een trackingnummer, zodat u de voortgang van de pallets kunt volgen;
  • De pallet wordt toegewezen aan een chauffeur op basis van hun bezorgingsgebied;
  • Deze chauffeur bezorgt vervolgens uw pallet aan de ontvanger langs hun bezorgroute.

Wat is een pallet?

Een pallet is een platte transportstructuur, meestal van hout, soms plastic, die is ontworpen om goederen te ondersteunen terwijl ze worden opgetild door een vorkheftruck. Een pallet biedt een basis voor het opslaan, hanteren en transporteren van producten en biedt tegelijkertijd bescherming voor de goederen. Pallets worden meestal gebruikt voor import en export en het transport van grote of zware goederen.

Soorten pallets

Er zijn veel soorten pallets beschikbaar en het is belangrijk om de juiste palletgrootte en -types voor uw behoeften te kiezen. De meest voorkomende pallettypes in Nederland zijn gemaakt van hout, omdat dit zowel sterk, duurzaam als lichtgewicht is.

De standaardafmeting van een pallet voor pallettransport is in Nederland 120 centimeter bij 100 centimeter en is verkrijgbaar in een aantal pallettypen en gewichtdragende capaciteiten. Het juiste type hangt af van de producten die u verzendt en hun totale gewicht. Alle pallettypen zijn ontworpen om met vorkheftrucks te worden opgetild, en hebben daarom openingen onderaan om de vorkheftruck in te laten glijden, sommige pallets hebben slechts één invoerpunt, terwijl andere vier hebben.

Waar kunt u een pallet krijgen?

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn pallets zeer gemakkelijk beschikbaar. U kunt ze meestal bij de plaatselijke doe-het-zelfzaak krijgen die ze gratis of tegen een kleine vergoeding aanbieden. Er zijn ook veel onafhankelijke palletbedrijven in Nederland, dus het is de moeite waard om eens op onderzoek uit te gaan in uw buurt. Als u nog steeds worstelt met waar u een pallet kunt krijgen, kunnen we u tegen extra kosten pallets leveren.

Een palletlevering volgen

Het volgen van uw pallet wanneer u kiest voor pallet transport bij ons is eenvoudig. Zodra de pallet is opgehaald en terug is bij het verzameldepot, zal er een barcodelabel op worden aangebracht. Nadat het label is gescand, ontvangt u een e-mail met het trackingnummer. Zo kunt u uw pallet volgen.

Vergelijk op prijs en bespaar

1
2
Vul je postcode in
Vul je huisnummer in
Vul je straatnaam in
Vul je plaatsnaam in
Selecteer een optie
Volgende stap
Selecteer een optie
Selecteer een optie
< Vorige stap
Volgende stap
Vul hier je voornaam in
Vul hier je achternaam in
Vul een geldig telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Accepteer de algemene voorwaarden
< Vorige stap
Offertes aanvragen
Bedankt voor de aanvraag!

Uw offerte aanvraag wordt door Offerteplek verwerkt. U ontvangt binnen 2 minuten een bevestiging per e-mail.

Onze voordelen

Direct in zicht bij meerdere aanbieders

Altijd de béste prijs

Gratis en vrijblijvend

Binnen 2 minuten geregeld!

Kies voor lokale bedrijven

Benieuwd hoe Offerteplek werkt? Bekijk onze korte introductie video