Doorgezakte bank verstevigen, hoe doet u dat?

Is uw bank doorgezakt? Dat is natuurlijk heel vervelend! Helaas is dit een veelvoorkomend probleem. En als u er over nadenkt is het zo gek ook niet. Een bank krijgt veel te verduren in zijn levensduur: springende kinderen, neerploffen op de bank, feestjes en ga zo maar door. De kans is dus groot dat uw bank een keer doorzakt. De doorgezakte bank verstevigen kunt u uitbesteden, maar u kunt het ook zelf proberen.

Heeft u een doorgezakte bank en wilt u dit graag zelf proberen op te lossen door de bank te verstevigen? Wij geven u de nodige tips.

Bepaal eerst het probleem

Wanneer u een doorgezakte bank wilt verstevigen is het goed eerst te weten wat het probleem is. Over het algemeen is dit niet moeilijk te bepalen omdat er 4 “vaste” oorzaken zijn aan te wijzen:

  1. De nosagvering is gebroken
  2. De singelband is opgerekt
  3. De vulling is ingezakt
  4. Een gebroken spant

Bekijk of een van deze 4 probleemgevallen de veroorzaker is van uw kapotte bank. Lees het artikel over doorgezakte bank repareren om meer te weten te komen over deze oorzaken.

Hoe vervangt u een nosagvering?

Nosagvering is de meest gebruikte vering in banken. Grote kans dus dat deze vering ook in uw bank is verwerkt. Wanneer een van de veren is gebroken is dit geen ramp. De onderdelen zijn heel goedkoop en er is voldoende aanbod te vinden.

Stap 1: plaats de nosagklem

Om een nosagveer te plaatsen heeft u nosagklemmen nodig. Deze spijkert u vast met singelbandspijkers. Plaats vervolgens het uiteinde van de nosagveer in de klem en sla deze dicht en spijker hem vast met een singelbandspijker. Plaats aan de andere kant ook een nosagklem.

Stap 2: span de nosagveer

Deze stap is wat lastiger. Een meubelstoffeerder gebruikt een speciale spanner om de veer op te spannen. U zult hier uw spierballen in de strijd moeten gooien. Let er dan wel op dat de veer goed geklemd zit achter de nosagklem. U wilt niet deze deze los schiet. Draag daarom een veiligheidsbril. Trek de veer zo strak mogelijk en knip het restant af. Haak het uiteinde vervolgens achter de klem en spijker deze op dezelfde manier dicht zoals u bij stap 1 heeft gedaan.

Singelbanden vervangen of aantrekken

Singelbanden worden gebruikt om het comfort van de bank mee te controleren. Er zijn verschillende soorten singelbanden met elk een eigen rekkingspercentage. Merkt u dat u wegzakt in de bank en heeft u niet het gevoel dat het aan de vulling ligt, dan is het goed om de singelbanden onder de loep te nemen. Vooral bij goedkopere banken willen de singelbanden nogal snel oprekken. Om de doorgezakte bank te verstevigen kunt u de singelbanden aantrekken en ze strakker te zetten. Wij raden af om zelf aan de slag te gaan met het vervangen van de singelbanden. Wendt u dan tot een professional in meubelreparatie.

Bank zelf opvullen voor een betere zit

Het zelf opvullen van de bank is een eenvoudige manier om een doorgezakte bank te verstevigen. Als u een beetje handig bent, moet dit u lukken. Met behulp van presskern of polypress kan de bank via de onderzijde worden bijgevuld. Gebruik hiervoor één laag van maximaal 3 centimeter dik. Zo weet u zeker dat er niet teveel druk op de ondervering komt te staan en die niet knapt/breekt (zie nosagvering vervangen).

Wat moet er gebeuren en hoe?

Plaats de bank op zijn kop en maak de zwarte beschermhoes los door de nietjes te verwijderen. Schuif vervolgens de presskern / polypress onder de nosagvering of singelbanden. Gelukt? Niet de zwarte beschermhoes weer vast en klaar is kees!

Gebroken spant vervangen

Een spant vervangen is een makkelijke klus voor een stoffeerder. Wij adviseren daarom een vakkundig bedrijf in te huren om dit voor u te doen.

Gratis offertes aanvragen

Vraag offertes op bij gespecialiseerde bedrijven. Geheel vrijblijvend en binnen 2 minuten geregeld.

 

1
2
Vul je postcode in
Vul je huisnummer in
Vul je straatnaam in
Vul je plaatsnaam in
Selecteer een optie
Volgende stap
Selecteer een optie
Selecteer een optie
< Vorige stap
Volgende stap
Vul hier je voornaam in
Vul hier je achternaam in
Vul een geldig telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Accepteer de algemene voorwaarden
< Vorige stap
Offertes aanvragen
Bedankt voor de aanvraag!

Uw offerte aanvraag wordt door Offerteplek verwerkt. U ontvangt binnen 2 minuten een bevestiging per e-mail.

Onze voordelen

Direct in zicht bij meerdere aanbieders

Altijd de béste prijs

Gratis en vrijblijvend

Binnen 2 minuten geregeld!

Kies voor lokale bedrijven

Benieuwd hoe Offerteplek werkt? Bekijk onze korte introductie video