12 handige verhuistips

Verhuizen, bijna iedereen maakt het wel eens mee in zijn leven. Groter of kleiner gaan wonen, naar het buitenland of het ouderlijk huis uit. Verhuizen is een heel gedoe. Daarom biedt offerteplek u 12 handige tips om het wat gemakkelijker te maken.

 

 1. Wees creatief met vulmateriaal. Er is meer schokdempend dan je zou denken. Gebruik oude kranten en oud papier door er proppen van te maken. Piepschuim van nieuwe apparatuur is ook goed te gebruiken. Dekentjes, kussens en kledingstukken zijn ook uitermate geschikt en vergeet vooral de handdoeken niet!

 

 1. Plak breekbare spullen die bij elkaar horen (denk hierbij bijvoorbeeld aan losse dekseltjes en stoppen) aan elkaar vast met breed plakband. Het is fijn als spullen de verhuizing overleven, maar het is nog veel fijner als ze ook het uitpakken doorkomen zonder alsnog los te geraken en kapot te vallen.
 2. Houd spullen apart die gelijk de dag van verhuizing of spoedig daarna al nodig zullen zijn. Denk hierbij aan medicijnen, beddenset, een setje kleren, een setje handdoeken en geliefde knuffels van de kinderen. Zo kunnen de benodigde spullen snel gepakt worden zonder eerst alles af te moeten zoeken en op te ruimen. Een goede manier om dit te doen is om een koffer te gebruiken.
 3. Bij de bouwmarkt zijn speciale garderobedozen te koop waarin u uw kleding aan de hanger gewoon op kunt hangen. Zo kunt u uw kleding kreukvrij en zonder gedoe vervoeren.
 4. Pak verhuisdozen niet te zwaar in. Combineer zware voorwerpen zoals boeken met lichte voorwerpen zoals knuffels. Spullen soort bij soort geordend hebben is misschien prettig, maar het is ook belangrijk dat een verhuisdoos comfortabel verplaatst kan worden. Zeker als er trappen in het spel zijn.
 5. Maak een planning. Begin ruim op tijd met inpakken. Doorgaans weet u ruim van tevoren dat er een verhuizing aan zit te komen. Neem ook al uw spullen voor de verhuizing door. Moet werkelijk alles mee of kunnen sommige spullen weg of naar een andere eigenaar? Hoe minder er verhuist hoeft te worden, hoe minder werk natuurlijk.
 6. Houd onderdelen van grote meubelen die gedemonteerd moeten worden voor de verhuizing goed bij elkaar. Tape schroeven en sleutels vast aan de grotere onderdelen met breed plakband en gebruik plastic zakjes om vele kleine onderdelen bij elkaar te houden. Een andere manier is om alle kleine onderdelen te labelen en in de handbagage te vervoeren. Het is immers zonde om er na de verhuizing achter te komen dat een meubelstuk onbruikbaar is geworden omdat er onderdelen missen.
 7. Vergeet de adreswijziging niet tijdig door te geven. Niet alleen aan familie en vrienden, maar zeker ook aan instanties en organisaties. Onbeantwoorde post kan immers voor grote problemen zorgen.
 8. Wees creatief met wat er als verhuisdoos wordt gebruikt. Andere manden en dozen, zelfs kattenmandjes, kunnen ook heel geschikt zijn om spullen in te vervoeren.
 9. Ga systematisch te werk en pak alles kamer voor kamer in. Dit komt weer goed van pas bij het uitpakken en dit voorkomt dat u overspoeld raakt daarbij. Schrijf ook op de doos in welke kamer de spullen horen. Dit vergroot de overzichtelijkheid.
 10. Voorkom onvoorziene kosten door goed met het verhuisbedrijf te overleggen. Voor sommige dagen zoals het weekend of tijdstippen zoals in de avonduren kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht. Ook kunnen er voor bepaalde stukken zoals aquaria of piano’s extra kosten in rekening worden gebracht, zeker als er sprake is van trappen op en af moeten.

Bespaar kosten door zo veel mogelijk werk zelf te verrichten. Vraag familie en vrienden om hulp bij het inpakken en loshalen van spullen. Maak er samen iets gezelligs van. Voor sommige mensen werkt het echter beter om de verhuizing zo veel mogelijk uit te besteden. Bepaal wat voor u het beste werkt. Ontvang bij ons offertes van verschillende bedrijven en kies zo het verhuisbedrijf dat het beste bij uw situatie past.

Geplaatst in

Gratis offertes aanvragen

Vraag offertes op bij gespecialiseerde bedrijven. Geheel vrijblijvend en binnen 2 minuten geregeld.

 

1
2
Vul je postcode in
Vul je huisnummer in
Vul je straatnaam in
Vul je plaatsnaam in
Selecteer een optie
Volgende stap
Selecteer een optie
Selecteer een optie
< Vorige stap
Volgende stap
Vul hier je voornaam in
Vul hier je achternaam in
Vul een geldig telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Accepteer de algemene voorwaarden
< Vorige stap
Offertes aanvragen
Bedankt voor de aanvraag!

Uw offerte aanvraag wordt door Offerteplek verwerkt. U ontvangt binnen 2 minuten een bevestiging per e-mail.

Onze voordelen

Direct in zicht bij meerdere aanbieders

Altijd de béste prijs

Gratis en vrijblijvend

Binnen 2 minuten geregeld!

Kies voor lokale bedrijven

Benieuwd hoe Offerteplek werkt? Bekijk onze korte introductie video